Loopkoets

Waardig, eenvoudig, persoonlijk, stil en mooi.

In de loop der jaren is de rouwkoets met paarden, vervangen door de rouwauto. Hierdoor werd de afstand tussen de overledene en nabestaanden steeds groter.

Tegenwoordig weten we dat ten aanzien van de rouwverwerking het voor nabestaanden goed is om zelf actief bezig te zijn gedurende de dagen ter voorbereiding van een uitvaart.

Door het gebruik van de loopkoets is er minder afstand tussen de familie en een overledene doordat de nabestaanden hun dierbare zelf respectvol en in alle rust begeleiden naar de laatste rustplaats. Zij kunnen tot het laatste moment dichtbij de overledene zijn. Kinderen kunnen mee helpen duwen door de stang die aan de achterkant zit. Links en rechts zitten bloemenrekken waar kleine kinderen zelfs op kunnen zitten.

Er kan al vanaf huis gelopen worden naar de kerk of aula. In feite wordt er een kring om de dierbare gevormd. Dit geeft een gevoel van saamhorigheid en is zo een uniek onderdeel van het definitief afscheid nemen.

Door de grote wielen met massief rubberen banden heeft de loopkoets een lichte loop en rijdt hij makkelijk door zand en grind. De koets kan door 2 tot 8 mensen geduwd worden.

Wilma van Steenbergen

Advies op maat

Ik ben 24/7 telefonisch
bereikbaar voor al uw vragen.

0418 56 14 73