Opbaarmogelijkheden

Een belangrijk onderdeel bij de uitvaart is de opbaring. Gedurende enkele dagen heeft u de laatste mogelijkheid om nog bij uw dierbare te zijn. Voor de opbaring zijn er verschillende mogelijkheden, uiteraard in een uitvaartcentrum maar ook thuisopbaring is bijna altijd mogelijk.

Het grote voordeel van thuisopbaring is dat de nabestaanden zo vaak zij wensen bij de overledene kunnen zijn. Iemands ’thuis’ biedt veiligheid, vertrouwen en geborgenheid. De vertrouwde omgeving geeft mensen bovendien de gelegenheid rustig, gepast en op eigen wijze afscheid te nemen.

Uw dierbare opbaren in een ruimte die past bij de overledene is een belangrijk proces van rouwverwerking.

Indien er maar enigzins de wens bestaat om thuis op te baren, dan zullen wij alles in het werk stellen om dit te realiseren. Vaak is dit goed haalbaar. Voor de opbaring kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Opbaren kan op bed, in een uitvaartkist of op een opbaarplank. Een opbaarplank heeft het prettige aspect dat er geen rand aan zit waar kinderen tegen aan moeten kijken.

Wanneer er veel mensen verwacht worden bij het afscheid, kan een combinatie van opbaren thuis, gevolgd door opbaring buitenshuis een oplossing zijn. De directe nabestaanden kunnen dan thuis in alle rust afscheid nemen en de andere belangstellenden kunnen dat dan elders doen. Uiteraard zal er met u naar een passende locatie worden gekeken.

Wilma van Steenbergen

Advies op maat

Ik ben 24/7 telefonisch
bereikbaar voor al uw vragen.

0418 56 14 73